Kuidas karantiini perioodil tantsust tuge leida

Tagasi blogipostituste valikusse
Kuidas karantiini perioodil tantsust tuge leida

On üks asi, mida tantsimine nii hästi õpetab - hetkes olemist. Tantsides pead sa olema praeguses hetkes, et koordineerida enda ja partneri liikumist, kuulata ja kuulda muusikat, sünkroniseerida oma liigutusi rütmiga ning partnerile naeratades silma vaadata. Kui sa oled hetkes, siis ei keerle su peas teisi, antud hetkes ebarelevantseid mõtteid. See on üks põhjuseid, miks tantsimine on nii positiivseid emotsioone tekitav ning miks tantsupõrandal on raske näiteks töömuredele mõelda. Kasuta seda Casa de Bailes õpitud oskust nüüd tantsupõrandalt väljaspool. Proovi tuua end praegusesse hetke ja lase lahti kõigist neist segavatest mõtetest ja koroonahirmudest. 

Meie aju näeb, kuuleb ja salvestab infot pidevalt. Samuti hindab ja reageerib sellele infole pidevalt. Kodus istudes muudkui uudiseid jälgides teame, millist infot me aju tänases olukorras sisse võtab. Pidevalt. Ja siis see info keerleb me peades. Me mõtleme mis oli ja mis tulemas. Planeerime strateegiaid ja analüüsime tehtut. Me oleme koroonaepideemia epitsentris. See on ohtlik koht kus olla, eks? Tõsta nüüd korraks silmad arvutiekraanilt. Sa istud soojas toas, võibolla on su kõrval laual tass sooja kohvi või teed, sinu istumise all on pehme diivan, äkki pikutad hoopis voodis, külmik on toitu täis, taustaks mängib salsamuusika või raadio või teler, nurgas ootab huvitavat lugemist täis raamaturiiul, sa oled terve. Naudi praegust hetke, pidevalt. Praeguses hetkes on kõik hästi.

Ela hetkes. Tantsi kodus salsa, bachata või kizomba muusika saatel. Niimoodi lihvid ja kinnistad sa trennivabal perioodil oma tantsuoskust ning ühtlasi paned aju eraldama endorfiine, dopamiini ja serotoniini. Need hormoonid ja neurokemikaalid vastutavad õnnetunde loomise eest. Loo läbi tantsu endas hea tuju ning vii mõtted positiivsele. Tunne, kuidas see sinu päevi muudab.

Esialgsed kaks tantsuvaba nädalat peaasjalikult koduseinte vahel on lühikene aeg ning annab sulle võimaluse igapäeva kiirustamisest puhata, et seejärel taas täiel rinnal koos partneritega tantsu nautima asuda. Vaata asju positiivselt küljelt ja piirangutega karantiiniaeg möödub kiirelt ja isegi mõnusalt. Võibolla meil õnnestub viirusepuhang Eestis koos tõkestada, võibolla mitte, aga me oleme vähemalt üritanud. Pane nüüd üks salsalugu mängima ja tantsi nagu keegi ei vaataks - sest täna keegi ei vaatagi ;)

Casa de Baile kutsub sind virtuaaltantsule

Et koos head tuju üleval hoida, siis hakkame igal tööpäeval E-R algusega kell 18:15 Casa de Baile Facebook lehel koos vaatama Salsaseriaali. Tule alates esmaspäevast (16. märtsist) igal tööpäeval kell 18:15 meie Facebook lehele ning liitu "watch party"-ga. Vaatame kõik koos ühe 5-10 minutilise salsaseriaali osa ja chatime. 

Lisaks sellele on meil planeerimisel online live treeningprogramm, mille abil saate kõik koos veebi teel oma tantsuoskust trennivabal ajal lihvida ja koos harjutada. Programmi eesmärk on luua sinu päevadesse kasulik ja positiivne harjumus ning töötada baastehnikate lihvimise kallal. Nii tihti keskendume me tantsus ainult kombinatsioonidele, ihaldades aina uusi ja uusi figuure ja liikumisi pähe koguda. Täna on suurepärane hetk töötamaks rahulikult kodus oma baastehnikate kallal - on aega, on rahulik keskkond, kedagi ei ole vaatamas ega hindamas ja meie õpetajad on valmis sind drillima. Kui baas on harjutamise tulemusena paremini paika loksunud, siis tagasi paaristantsu trennidesse tulles oled juba palju osavam uusi kobinatsioone hästi ja partneri jaoks mugavalt sooritama.

Artikli autor: Andre Põlm, Casa de Baile kaasasutaja

15.03.2020 Tagasi blogipostituste valikusse